Täff – Högvads BK 3-1

Ännu en tung förlust för Högvad, som inte har tagit en seger på 5 spelade matcher.

Solsken och perfekt väder för att kolla fotboll, och det infann sig en riktigt god känsla att det kunde vara dags för 3 poäng för Högvad.

En känsla som växte sig starkare så fort matchen gick igång, då Högvad inledde starkt. Hela laget spelade behärskat under första kvarten utav matchen. Målchanserna från spelsituationer uteblev, men det skapades fasta situationer som Högvad var nära att kunna utnyttja. Efter 3minuter skapade Högvad sin första frispark på offensiv planhalva, men utan resultat efter en bra inläggsfrispark utav Tobias Wilson(?). Högvad kunde i den 7:e minuten, efter ett fint väggspel kombinera sig fram till ett inläggsläge som slutade i två efterföljande hörnor för Högvad. Filip Björendahl nådde högst på en utav hörnorna men fick inte rätt riktning på bollen.

Under denna inledande period utav matchen skapar TÄFF ett par-tre chanser, ett där deras anfallare kommer loss men avslutar svagt utanför mål – hittills ett starkt övertag för Högvad!

Sedan händer något som får en stor avgörande roll för hur resten utav matchbilden skulle komma att se ut. Daniel Lindqvist får ont i ljumsken, och måste byta. Utöver bytet som gjordes, då Fredrik Wagne fick komma in istället för Daniel, ändrar Högvad om i uppställningen ytterligare, och resultatet av bytet är en mycket mera stressad matchbild, där allt flera felpass uppkommer från Högvads sida, och TÄFF bjuds in i matchen. Sedan svänger matchbilden fram och tillbaka under resterande matchminuter.

TÄFF kunde i den 19:e minuten räkna in dagens första mål, efter ett inlägg utifrån högerkanten, följt av en nickskarv som studsar rakt ut till en TÄFF-spelare som nyper till bollen i höjd med straffområdslinjen och sätter bollen i det vänstra hörnet och 1-0 är ett faktum.

Återstående tid utav den första halvleken har Högvad en tuffare period, men jobbar sig tillbaka i matchen de sista 10 minuterna i första halvlek. I den 41:a minuten fick Högvad en frispark som Filip Jakobsson gjorde ett bra inlägg på, där TÄFFs försvar inte var med, som rann rakt igenom målvakt och försvar, där Erik Liljekvist var nära att få en fot på bollen och kunde då ha resulterat i mål, men slutade i inspark för TÄFF istället.

I det sista skedet utav första halvlek kunde TÄFF utöka till 2-0 genom en djupledsboll på en löpande ytter, som kom fri mot Högvads målvakt som rusade ut men började tveka i utrusningen, så TÄFF-spelaren kom först till bollen och kunde sedan runda målvakten och enkelt rulla in 2-0.

Efter 5minuter i den andra halvleken reducerade Högvad genom ett skott ifrån Ludvig som styrs på en back och ställer målvakten helt. 2-1 och matchen lever!

Direkt efter avsparken efter målet sprang en TÄFF-spelare igenom Högvads försvar och sköt bollen stolpe ut. Högvad åker ytterligare på en tung period, där de börjar bli stillastående och det saknas initiativ. Det ska nämnas att Sari blev inbytt under den perioden, och gjorde ett bra inhopp för dagen.

Efter att Högvad lyckades spela upp sig något igen, gör TÄFF 3-1 genom ett skott mot målvakten som slinker in relativt lätt. Och där är matchen avgjord. Högvad gör några försök att komma tillbaka igen men förgäves.

Nästa match för Högvads del spelas mot Hajom på tisdag den 22/5 kl 19:00 på stråvi.

Gösvinen delas ut såhär:

3 Andreas Bengtsson