Seger i “sexpoängsmatch”

Hösten brukar ju vara Högvads bästa årstid när det gäller fotboll. Kan det bli så även i år? Ja det börjar i alla fall bra.

Gårdagens möte med IFK Örby på Stråvi var en så kallad “sexpoängsmatch” där vi med en vinst får bra häng på lagen ovanför och vid förlust blir mer eller mindre avhängda.

Matchen började bra för HBK då Hugo efter endast 3 minuter slog ett inlägg som gästernas målvakt egentligen bara skulle plocka ner men tappade bollen framför fötterna på Micke som kunde pilla in bollen i mål.

Matchen fortsatte med öppet spel där lagen bytte målchanser med varandra. I den 31:a minuten fick gästerna en frispark lite till höger utanför vårt straffområde. Gästernas Anton Johansson sköt ett skruvat inlägg mot bortre stolpen. Bollen seglade över samtliga spelare i straffområdet och smet in vid bortre stolpen.

I slutet av halvleken hände mycket. I den 42 minuten tog gästerna ledningen genom ett välplacerat skott i burgaveln. Endast 3 minuter senare kvitterade HBK genom ett snyggt anfall. Sari lyfte in bollen i straffområdet till Erik som slog in bollen framför mål. Där mötte Tobbe P upp och forcerade in bollen i mål.

2-2 i paus och det kändes ovisst inför andra halvlek.

2:a halvlek fortsatte i samma stil med öppet spel och chanser åt båda hållen. I den 60:e minuten lyckades vi åter ta ledningen och även denna gången var det Tobbe som förpassade bollen i mål.

Sista halvtimman blev en gastkramning där våra killar visade prov på god moral och kampvilja. Vi hade åtskilliga lägen att punktera matchen men även gästerna hade flera goda kvitteringsmöjligheter. Turen (och skickligheten) var denna gång på vår sida och vinsten var ett faktum då resultatet stod sig tiden ut.

Nästa match är borta mot Mariedal på torsdag och det känns som att vi behöver tighta till försvarsspelet ordentligt. Det blev alldeles för många 2 mot 2 och 3 mot 3 dueller för försvararna.

Dessutom var det stora ytor mellan försvar och mittfält framför allt i den andra halvleken. Rättar vi till detta finns det goda chanser till poäng även mot de bättre lagen.

När det gäller gösvinen så finns det en del bra insatser. Bland andra så gör Kyle en bra debut i målet och kommer att bli viktig i höst.

3  Tobias Pettersson                              Fick en passande position på vänsterkanten där han kan utnyttja snabbhet och ett bra skott.

2  William Löfqvist                                Bra försvarsspel matchen igenom

1  Filip Björendahl                                 Inget mål denna gången men inblandad i mycket.

GS