Klar bortaseger

Det var återigen en viktig match för Högvad som begett sig ända till Idrottsparken i Timmele denna mer än ljumna fredagskväll för att möta Hössna/Timmele, som i inför matchen placerat sig strax ovanför Högvad i tabellen. HBK kom med bevarat självförtroende och beslutsamhet från den sena vändningen hemma mot Hajom senast, och inledningen på matchen såg mer samlad och lugn ut än tidigare matcher.

Matchen startade försiktigt och jämnt med att båda lagen kände på varandra med enstaka farligheter åt båda håll. Nana står bland annat för en riktigt svettig räddning när han liggande räddar bollen som studsat fram till en fri motståndare. Men mer och mer börjar Högvad ta över spelet och med ett snabbt och varierat passningsspel sätterer de allt hårdare press mot ett Hössna/Timmele som får det allt svårare att freda sitt mål.

Efter några hörnor så kommer också målet i 28:e minuten då Filip “Börje” Björendahl får huvudet på en bra hörna slagen från vänster av Filip “Brynäs” Jakobsson. Sen dröjer det inte länge innan firma Filip återigen är i farten då “Brynäs” i 33:e minuten får måtta in ett inlägg från vänsterkanten som “Börje” bara behöver sätta huvudet på bollen och målvakten var chanslös. Känslan man fick var att “Brynäs” var offside, men då jag endast gick på hans egna sätt att först försöka undvika att passen han fick från innermittfältet kan det ju också varit ett skickligt skådespel, men vad vet jag?

Sen rullar det på för Högvad, och då motståndarnas ytterback i 33:e minuten missbedömer Emil Odqvists långboll och Tobias Petersson får fritt fram på högerkanten och kan distinkt placera in 0-3 nere vid bortre stolpen. Efter det spelades resten av halvleken av då båda lagen var i behov av lite paus i värmen.

Andra halvlek inleder Högvad återigen samlat och stabilt för att mota bort de väntade försöken från Hössna/Timmele att ta sig in i matchen. Hemmalaget gör det bra men alla Högvadskillar är beredda och reder ut det ena anfallet efter det andra. Med ett bra samarbete, framförallt i backlinje, ser de till att det inte skapas några riktiga farligheter mot Nana i Högvadsmålet. Istället är det Högvad som i 70:e  minuten får den första riktiga chansen i andra halvlek då man efter ett fint passningsspel till slut får fram bollen till Andreas Bengtsson  som med ett vackert distansskott träffar ribban. Men Andreas gav absolut inte upp där utan i 86:e minuten fick han efter en hörna, på sitt eget signerade vis plocka ner bollen och prickskjuta in 0-4. Efter det kunde även inbytte Oliver Johnsson kyligt placera in 0-5 i 90:e minuten.

Hössna/Timmele stod för en bra insats men Högvad visade vad man kan när man kämpar för varandra och då hade inte motståndarna något att sätta emot helt enkelt. Bara att se till att inställning och form håller i sig till 5 juni då vi tar emot Limmared på Hallevi kl. 19:00.

Att dela ut Gö’svin en sån här match kan ju tros vara enkel men då hela laget står för en stark insats är det många som förtjänar beröm så jag väljer att nämna några extra.

Micke Svensson fortsatte där han sluta mot Hajom med en stark arbetsinsats och att vara ständigt spelbar. Filip Jakobsson visar hur skicklig och viktig han är i den sista tredjedelen med sina känsliga inlägg och Tobias Petersson fick ett ordentligt lyft i och med sitt mål och var därefter farlig framåt så fort han hade bollen.

Men Gö’svinen är begränsade och jag delar ut dem som följer:

3 Fredrik Wagne, omutlig högerback i försvaret som ställde till problem för motståndarna när han gav sig iväg framåt

2 Filip Björendahl, två första målen och en mycket stark insats sett över hela matchen

1 Andreas Bengtsson, knöt ihop hela laget med sitt mittfältsspel

/AW