Förlust mot topplag

I tisdagens match på Hallevi mot Limmareds IF drog gästerna det längsta strået och vann matchen med 5-2.

Matchen startade på ett trevande sätt och inget lag kopplade något grepp. Däremot hade Limmaredskillarna förmågan att skapa målchanser. Hemmalaget bjöd på stora ytor på egen planhalva för gästernas forwards att löpa i. Detta straffade sig och efter en hörna  ca 10 minuter in i halvleken tog de ledningen med 1-0. Mycket passivt försvarsspel på den hörnan.

5 minuter senare sprang sig Carl Johansson sig fri och rullade in 2-0 för sitt LIF. Illa, nu måste vi täppa till ytorna  och ta oss in i matchen. Med tiden gjorde killarna detta också och några chanser skapades. Filip B hade ett bra skottläge men tyvärr var det med stödjebenet och bollen gick utanför. I slutet av halvleken fick de gulblåa en hörna  som nickades undan. Andreas stod på distans och måttade en helvolley. Tyvärr tog bollen klockrent i stolpen.

0-2 i halvtid.

Under de första 20 minutrarna av 2:a halvlek hade Högvad sin bästa period i matchen och tryckte tillbaks gästerna ordentligt. Efter en duell i straffområdet blåste domarna straff för HBK och jag tror att det var för hands. Emil O satte straffen och det var reducerat. Strax därefter blev Filip B bryskt nedsprungen med frispark som följd. Andreas tog sats och dundrade in bollen i krysset, 2-2.

Hemmakillarna fortsatte trycka på och Filip B hade sånär gjort ett drömmål på en cykelspark men målvakten var med och tippade till hörna. Dessvärre fick Filip ont i ryggen av denna akrobatiska aktion och tvingades byta.

En bit in i halvleken avtog hemmalagets fina spel. LIF arbetade sig in i matchen igen och kunde återigen ta ledningen efter ett inspel från kanten. Högvad lyckades aldrig riktigt att komma tillbaka och gästerna gjorde ytterligare 2 mål i slutet av matchen.

Gösvin enl:

3 Filip Björendahl, inblandad i nästan alla HBK:s målchanser och en bra arbetsinsats.

2 Oliver Johnsson, Jobbar på bra och blir bättre och bättre

1 Fredrik Wagne, Bra 1:a halvlek med offensiva kvaliteter