Förlust i premiären

Seriepremiären mot Tvärred/Vegby spelades i fredags på Lassalyckans konstgräs i Ulricehamn, en följd av den ihärdiga vintern. Undertecknad var ej på plats men återger matchen utefter information av ledarstaben.

Första halvlek är spelmässigt ganska jämn. Tvärred lyckas ganska tidigt i matchen att ta ledningen med 1-0 men det är Högvad som har de allra flesta målchanserna. Tyvärr resulterar inte någon av dessa i mål.

I andra halvlek är det i princip spel mot ett mål, Tvärred/Vegbys. Högvad radar upp chans på chans men lyckas inte få in bollen i nät. Tränarna räknar till ca 15 riktigt bra lägen men oturen och oförmågan grinar oss i ansiktet. I slutminuten, när jakten efter mål är som mest desperat, kontrar hemmalaget in 2-0 och matchen är körd.

Rättvist? Inte sett efter spelet, men att göra mål och inte släppa in mål är ju som bekant viktigare än att vara det spelförande laget. Det skall sägas att hemmalagets keeper var duktig.

Vi tar med oss att vi skapar chanser och hoppas kunna förvalta dem på onsdag då vi tar emot det tippade topplaget Kinnahult på Stråvis gröna matta. Ses där.

Gösvin enl följande:

3                               Filip Björendahl