Äntligen årets första seger

Trots att det är ganska tidigt på säsongen var gårdagens match mellan HBK och Hajoms IF av det viktigare slaget. Tittar man i tabellen börjar man ana vilka lag som kommer få kämpa för nytt kontrakt. Att dessa båda lag kommer ingå i den gruppen verkar troligt  och en vinst i denna matchen kändes mycket viktigt.

Matchen startade med mycket kamp, dåligt passningsspel och mycket spel på mittplan. Under den första halvtimman fanns inte mycket att rapportera om. Mot slutet av halvleken började hemmalaget få grepp om matchen och några chanser skapades,  bland annat en nick i målramen av Wille. Hajom hotade endast med sina långa inkast och en gång fick Nana ingripa framför fötterna på gästernas anfallare.

0-0 i halvtid.

Andra halvlek var endast några minuter gammal när gästerna fick till en omställning och efter ett väldigt avvaktande försvarsspel lyckades de göra 1-0 på ett skott från straffområdesgränsen. Hemmalaget samlade ihop sig för att utjämna och spelet förlades mestadels på bortalagets planhalva. En hel del chanser skapades och ofta var det Filip Jakobsson som låg bakom. Ett antal fina inspel från kanten, en vass frispark precis utanför stolpen och några farliga hörnor kom från hans högerfot. Tyvärr var inte marginalerna med oss tiden började rinna iväg.

Med 5 minuter kvar av matchen fick våra killar en frispark lite till höger på gästernas planhalva. TP lyrade in bollen och Börje knoppade in den (en revansch från ett tidigare missat nickläge) mycket snyggt. Hemmakillarna fortsatte att trycka på framåt och var sugna på 3 poäng men Hajom stack upp och hade ett farligt inkast i slutminuten. Matchen verkade sluta lika men under fjärde tilläggsminuten fick vi en hörna. Micke lade den och fick till ett mycket bra inlägg som Oxen mötte med pannan vid bortre stolpen . 2-1 och lyckan i hemmalaget var total.

Direkt efter avsparken blåste domaren av matchen.

En turlig seger kan tyckas med avgörande mål på stopptid men tittar man på hela matchen så var resultatet fullt rättvist och de gulblåa krigarna kunde/borde gjort fler mål under andra halvleken.

Gårdagens gösvin med motivering:

3 Filip Jakobsson, låg bakom de flesta farliga chanser med sin inläggsfot

2Mikael Svensson, mycket fotboll i den grabben och en bra arbetsinsats